Safe connection
COMMUNICATION PLATFORM
dedicated to safe sex, active life style and HIV/AIDS
УвійтиРеєстрація

Реєстрація необхідна для нарахування поінтів та їх подальшого обміну на безкоштовні презервативи.
Реєстрація також необхідна для участі у Чаті з Зіркою.
Маючи реєстрацію, ти маєш можливість першим дізнаватися про всі акції та заходи, що проводяться в рамках проекта Safe Connection.

Для участі у форумі та спілкування в чаті з експертом реєстрація не обов’язкова та залишається на твій розсуд.

Чекаємо на тебе в ком’юніті Safe Connection!
усі публікації

Що таке гамамеліс?

0

Гамамеліс - плід дерева, який часто використовується в косметології. Також відомий під назвами "чарівний горіх", "чаклунський горіх", "відьомський горіх".

Своє інтригуючу назву гамамелис отримав через пізнє цвітіння: плоди дозрівають тільки до літа наступного року. За зовнішнім виглядом цей декоративний багаторічний чагарник, що досягає у висоту кількох метрів, нагадує ліщину. Виростає в Східній Азії, на східному узбережжі Північної Америки і подекуди на на Кавказі. Традиційно індіанці Північної Америки використовували гамамеліс в лікувальних цілях.

Сфера застосування екстракту рослини дуже широка. Завдяки йому можна вилікувати удари і набряки. Але, в основному, гамамеліс використовується для догляду за шкірою, так як є сильним антиоксидантом володіє терпкими властивостями. Гамамеліс - натуральний засіб від псоріазу, екземи, різних прищів і запалень на шкірі; запобігає спітніння обличчя; лікує від укусів комах. За допомогою "ведьминого горіха" можна вилікувати варикозне розширення вен, геморой, позбутися від врослих нігтів ... Він рекомендується жінкам, яким необхідно зменшити набряк і заспокоїти рани в результаті пологів. Також гамамелис використовується як закріплюючий засіб при діареї у дорослих і дітей старше 7 років; при запаленні піднебіння і ясен.

Препарати з цією рослиною освіжають і тонізують шкіру, звужують пори, зменшують "мішки" під очима і відновлюють здоровий колір обличчя. Відвари гамамелісу часто рекомендують для догляду за шкірою, схильної до жирності, запалень.

Що ж у складі "чаклунського горіха" забезпечує його екстраординарні властивості? Глюкоза, дубильні речовини, галонова кислота, флавоноїди, проантоціанідіни і т.д. Плоди гамамелісу містять високий відсоток ефірного масла, а кора і гілки - в'яжучі речовини. Листя гамамелісу містить особливу групу речовин - таніни, які і забезпечують чудові бактерицидний і в'яжучі ефекти.

Гамамеліс сприяє відтоку рідини з великих судин і зміцненню судинних стінок, тому сприяє профілактиці варикозного розширення вен. Ці властивості використовуються в дерматокосметології для корекції розширеної судинної сітки на обличчі.

Екстракт гамамелісу використовується для створення комерційних продуктів в галузі охорони здоров'я. У справу йдуть кора і листя, які сушать на відкритому повітрі або в сушарці. Частина сировини використовується в свіжому вигляді, з нього виготовляють гомеопатичні препарати і екстракти.

Safe Connection

наверх